Baranya bemutatkozik

2006. december. 11., 18:42   |    

Baranya bemutatkozik

2005. nyarától új időszámítás kezdődött Baranya megyében - legalábbis ami a játékvezetést illeti. A Játékvezetői Bizottság elnöke egy volt kiváló FIFA-játékvezető, Ábrahám Attila lett.

Az elmúlt másfél évben sok minden változott a megyében. Felállt egy utánpótlás-bizottság, amelybe 30 játékvezetőt soroltak - őket az ellenőrök folyamatosan ellenőrzik - s az NB III-as első asszisztensi keretbe fiatal, tehetséges játékvezetők kerültek.

A bizottság teljes adminisztrációját internetes alapokra helyezték. A megyék közül elsőként használják az országos informatikai rendszert. Elmondható, hogy a játékvezetők többsége rendelkezik e-mail címmel, így a küldéseket, ellenőrzéseket és minden fontos információt e-mailen kapnak meg. A Baranya megyei bizottság 1998 óta saját weboldalt üzemeltet (www.baranyafoci.hu), amelyen minden információt megtalálhatnak az érdeklődök, nem csak a megyei játékvezetésről, hanem az országos tudnivalókról is.

A hagyományos rendezvényeket, bálokat és focitornákat továbbra is megrendezik, hiszen ezek mindig nagyon sikeresek. A szokásos szezonnyitó bált 2007. január 19-én tartják Pécsett.

Oktatási Albizottság is folyamatosan dolgozik. Az oktatók a továbbképzéseken a legújabb videóanyagokkal szemléltetik az eseteket, szabályváltozásokat. A legújabb szabályokat, szabályváltozásokat és útmutatókat a weboldalukon is közéteszik, hogy ne csak a játékvezetők, hanem az érdeklődő játékosok, edzők is értesülhessenek ezekről.

A Baranya Megyei Labdarúgó Szövetség Játékvezetői Bizottsága 2007. január 19-tól elindítja „A Labdarúgás Játékszabályai” elnevezésű tanfolyamát. Az alapfokú továbbképzésen a hallgatók a legnevesebb előadóktól, FIFA-játékvezetőktől (Ábrahám Attila, Kovács Nándor), valamint országos mérkőzéseken közreműködőktől tanulhatják meg a jövő játékvezetői a „szakmát”.

A tanfolyam díja – amely magában foglalja a szakkönyv és jegyzet költségeit is – ötezer forint.

Érdeklődni lehet Pécsett Kovács Nándornál (20/93-47-515), Mohácson Poszt Józsefnél (30/ 23-76-579) és Szigetváron Cserepes Lászlónál (30/ 90-27-043) valamint a Bizottság weboldalán a www.baranyafoci.hu címen.
 


A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS