Az UEFA JB alelnöke is meglátogatja játékvezetőinket

2007. január. 24., 09:16   |    

Az UEFA JB alelnöke is meglátogatja játékvezetőinket

Péntektől öt napon át a dunavarsányi sportközpontban edzőtáboroznak a magyar játékvezetők. A táborban - első alkalommal - az angol nyelvi szint felmérésére is sor kerül majd.

Pénteken este az élvonalbeli játékvezetők, FIFA asszisztensek, női játékvezetők valamint az NB I-s ellenőrök érkeznek meg a táborba.

Az MLSZ JB vendége lesz Josef Marko, az UEFA JB alelnöke is. A neves szakember előadást tart az UEFA JB új struktúrájáról, valamint a nemzetközi Talent-Mentor program rendszeréről. Különösen az utóbbi beszámoló számíthat nagy érdeklődésre, hiszen a fiatal NB I-s játékvezetők nagy álma, hogy kijussanak a nemzetközi porondra. Az osztrák és a román szövetség szintén képviselteti magát a kurzuson. Az MLSZ részéről Nemes Ferenc alelnök látogatja meg a magyar játékvezetőket.

A program további érdekességeket is tartalmaz: először fordul elő például, hogy sor kerül az angol nyelvi szint felmérésére is. Az MLSZ JB döntése értelmében külföldi mérkőzéseken csak azok működhetnek közre, akik az elvárt szinten beszélik a társalgási és szaknyelvet.
Az UEFA Konvenció előírásainak is eleget téve külön étkezési előadásra, valamint a gyorsaságot és mozgáskoordinációt segítő edzésre is sor kerül.

Az MLSZ-el kötött szerződés alapján a nemzeti bajnokság tavaszi mérkőzésein a játékvezetők új olasz sportfelszerelésben (GEMS) jelennek meg, amelyet a sportszergyártó a következő három évben térítésmentesen biztosít számukra. Ennek egy részét is átvehetik a táborban a játékvezetők.

Vasárnaptól a második vonal játékvezetői vehetik birtokukba a sportcentrumot.

<%media(20070124-program.doc|A téli edzőtábor részletes programja)%>


A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS