A riói döntő visszavágóján mutatkoznak be az Eb-n

2017. július. 18., 15:06   |    

A riói döntő visszavágóján mutatkoznak be az Eb-n

Játékvezető és asszisztens is képviseli hazánkat a hollandiai kontinensviadalon.

A labdarúgás történetével és statisztikájával foglalkozó szervezet (IFFHS) Kulcsár Katalint választotta az elmúlt év legjobb női bírójának, aki legközelebb a női labdarúgó Európa-bajnokságon bizonyíthat.

Az ominózus díj történetének a 32 éves magyar topjátékvezető a legfiatalabb győztese. Tavaly ő fújta a sípot Reggio Emíliában, ahol a Bajnokok Ligája-fináléjában a Wolfsburg 1-1-re végzett a Lyonnal, végül a büntetőpárbajt 4-3-ra nyerték a franciák. Az előző végén Pápua-Új-Guineában az U 20-as világbajnokságon bíráskodott. Az idén a sípjelére kezdődött a Manchester City-Oympique Lyon BL-elődöntő mérkőzés, amelyet a vendégek Marozsán Dzsenifer góljával 3-1-re nyertek.

A magyar FIFA-játékvezető korábban három másik korosztályos világbajnokságon vett részt (Azerbajdzsán U17, Costa Rica U17, Kanada U20), és aktív közreműködője volt a kanadai világbajnokságnak. Négy esztendeje a svédországi Európa-bajnokságon dr. Kulcsár Judittal reprezentálták hazánkat. Ő dirigálta az Olaszország–Németország (0-1) negyeddöntőt. Ezúttal ismét egy célért küzd a két Kulcsár, hiszen mindketten tagjai a hollandiai kontinensviadalnak, mely július 16-án kezdődött és augusztus 6-ig tart. A helyszínek: Breda, Deventer, Doetinchem, Enschede, Rotterdam, Tilburg, Utrecht.

A 37 esztendős dr. Kulcsár Judit idestova 14 éve tagja a FIFA-keretnek. Ő is részese volt a tavalyi Bajnokok Ligája-döntőnek. Korábban két női Európa-bajnokságon, korosztályos világbajnokságokon, BL-mérkőzéseken, vb-, Eb- és olimpiai selejtezőkön állt helyt, és az országban elsőként kapott szerepet női asszisztensként a férfi NB I-ben, tehát a szó szoros értelmében zászlóvivő példaképnek számít a feltörekvő fiatalabbak előtt. Jelenleg egyedüliként mondhatja el, hogy immár a harmadik felnőtt női Európa-bajnokságán vesz részt.

Július 17-én este háromnegyed kilenckor a Rat Verlegh Stadionban a riói olimpia döntőjének „visszavágóját” rendezik: Németország és Svédország csap össze egymással (tavaly 2-1-re győztek a németek). Kulcsár Katalin asszisztensei dr. Kulcsár Judit és a holland Juliëtte Bakker lesznek, a tartalék-játékvezető teendőit a finn Lina Lehtovaara látja el. A nagy érdeklődéssel várt találkozót az Eurosport élőben közvetíti.

A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS