A pozsonyiak jereváni EL-selejtezőjén Farkas Ádámék

2017. július. 11., 14:35   |    

A pozsonyiak jereváni EL-selejtezőjén Farkas Ádámék

Priskin Tamás előző klubja, a pozsonyi Slovan a jereváni Pjunyik otthonába látogatott a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének első fordulójában.

Annak ellenére, hogy csak 1992-ben alapították, a Pjunyik csapata az egyik legsikeresebb együttesnek számít hazájában: 13 alkalommal nyerte meg a bajnokságot, ötször hódította el a kupát, valamint hatszor diadalmaskodott a Szuperkupában. Nyolcszor végzett az élen zsinórban 2001 és 2008 között, 2004-ben pedig triplázott, mindhárom címet elnyerte. Tavaly óriási meglepetésre 2-0-ra kikaptak a gibraltári Europa FC ellen, és kiestek.

A pozsonyi Slovan tradicionális klub: 1919. május 3-án alapították. A csehszlovák bajnokság első osztályát nyolc, a szlovákot pedig tíz alkalommal nyerte meg a csapat. A legnagyobb sikert a Kupagyőztesek Európa-kupájának elhódítása jelentette az 1968–69-es szezonban. Hajdanán még Kubala László is a soraikat erősítette.

A Pjunyik Jerevan-Slovan Bratislava Európa Liga-selejtező első felvonása Farkas Ádámnak a sípjelére kezdődött, aki a nemzetközi keretben egy kategóriát előrelépett. Asszisztensei Albert István és Szert Balázs voltak. Tartalék-játékvezetőként a hazai összevetésben az elmúlt évad legjobbjának választott Solymosi Péter bizonyíthatott. A pozsonyiak végüól 4-1-re győztek Jerevánban.

A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS