A Marakanában vár vb-selejtező Kassai Viktorékra

2016. szeptember. 04., 13:39   |    

A Marakanában vár vb-selejtező Kassai Viktorékra

Szerb-ír párharcon bíráskodik a magyar játékvezetői kvartett.

Miként utóbb, a Maribor-Qäbälä EL-selejtező play off-visszavágón, ezúttal is negyedmagával utazik rangos tétmérkőzésre Kassai Viktor. Az úti cél a belgrádi Marakana, azaz az 55 ezres Rajko Mitic stadion, amely klubszinten a Crvena zvezda otthona. Ezúttal a szerb válogatott fogadja az ír nemzeti együttest a világbajnoki selejtező-sorozat nyitófordulójában. A D csoportban még a Grúzia-Ausztria és a Wales-Moldova meccseket rendezik a hétfői játéknapon.

A szerbek május elején váltottak szövetségi kapitányt: Radovin Curcic utódja Slavoljub Muslin lett. A 62 éves szakember világpolgár, hiszen dolgozott már Franciaországban, Marokkóban, Bulgáriában, Ukrajnában, Belgiumban, Fehéroroszországban, Cipruson és Oroszországban, a jelenlegi megbízatása 2018-ig szól. Muslin a Ciprus elleni uzicei barátságos találkozón debütált (2-1), néhány nappal később Izraelt is legyőzték (3-1). Három hónapja Oroszországot fogadták, és 1-1-re végeztek a 88. percben a Newcastle légiósa, Aleksandar Mitrovic góljával. A szerbek 2010-ben a világbajnokság csoportkörében Milan Jovanovic találatával nyertek Németország ellen, ám mivel kikaptak Ghánától (0-1) és Ausztráliától (1-2), kiestek Radomir Antic tanítványai.

Az írek a nyári franciaországi Európa-bajnokságon a nyolcaddöntőben a házigazdákkal szemben búcsúztak (1-2). The Boys in Green (A fiúk a zöldben) a becenevük. A kontinensviadal óta egyetlen barátságos meccset játszottak: szerdán a dublini Aviva Arénában 4-0-ra verték Ománt Jonathan Walters duplájával, valamint a két Robbie, Brady és Keane góljával. Apropó Keane! Ez volt a legenda búcsúmeccse a nemzeti együttesben: a Los Angeles Galaxy csatára a 146. válogatott meccsén 67. gólját szerezte. Miként az Eb-n, Martin O'Neill szövetségi kapitány segítőjeként is tevékenykedik a jövőben.

Kassai Viktornak közeli élményei vannak a két nemzet párharcából: tavalyelőtt ő vezette az ír-szerb barátságos összecsapást (1-2). Ezúttal szeptember 5-én 20.45 órakor fúj a sípba, miközben az oldalvonalaknál Tóth Vencel és Ring György asszisztensekre támaszkodhat, tartalék-játékvezetőként pedig Bognár Tamás ügyel a kispadok rendjére a sok hektikus csatát megélt Marakanában.

A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS