Több százan már jelentkeztek a játékvezetői tanfolyamokra

2023. december. 20., 14:06   |    

Több százan már jelentkeztek a játékvezetői tanfolyamokra

Átfogó toborzó kampányt folytat a Magyar Labdarúgó Szövetség Játékvezetői Bizottsága. A cél mintegy ezer új játékvezetőt megnyerni a sportág számára. A téli időszakban közel 500-an már jelentkeztek is a tanfolyamokra!

– 2009-től lassan, de folyamatosan csökken az aktív játékvezetők száma, miközben az igazolt játékosok létszáma, különösen az amatőr és utánpótlás-bajnokságokban, jelentősen emelkedett – nyilatkozta az mlsz.hu-nak Hanacsek Attila a Játékvezető Bizottság elnöke. – A koronavírus-járvány előtt úgy tűnt, hogy megtörik a kedvezőtlen trend, de akkor országosan egy vármegyényi játékvezető fejezte be a pályafutását, és a járvány után nem tértek vissza. Pótlásuk azóta megkezdődött, de még nem értük el az ideális létszámot. A mostani időszaktól reméljük azt, hogy sikerül új szakemberek csatlakozásával feltölteni a kereteket.”

A játékvezetők fizikai alkalmassága, állóképessége mellett kiemelten fontos a gyors döntéshozatali képesség és a stressztűrés is. – A játékvezetés során megszerzett készségek, például a döntéshozatal és problémamegoldás, felhasználhatók az élet más területein is – tette hozzá a korábbi játékvezető, aki azt is kiemelte, az önbizalom és a határozott fellépés segíti a leginkább a pályán a bírókat.

A fiatal játékvezető férfiak és hölgyek számára egyaránt nyitva áll a lehetőség, hogy eljussanak a legmagasabb szintre, és egyszer nemzetközi mérkőzéseken működjenek, nem is beszélve arról, hogy a játékvezetői tevékenységet a Magyar Labdarúgó Szövetség (és területi igazgatóságai) díjazással jutalmazza.

Jelentkezés:
https://jatekvezetoleszek.hu/


MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS